A keresésről és a döntésről

Lehetséges, hogy Isten hív?

Nem tudod elengedni a gondolatot, hogy pap legyél? Imádkozás közben van, hogy úgy érzed, Isten papnak hív? Vágysz erre a szolgálatra, vonzó, lelkesítő számodra?

Szívesen keresed lsten társaságát, öröm számodra Vele elidőzni? Szeretnéd ezt az örömöt másokkal is megosztani, szeretnél másokért élni?

Ezek mind lehetnek a papi hivatás jelei.

Mi az, ami segíthet a döntéshozatalban?

Ahol a legmélyebb vágyaid húzódnak, ahol igazán boldog vagy – ez Isten terve veled. Ő szeretne kiteljesíteni téged, életet adni neked. De mégis, hogyan fedezhetem fel az igazán mély vágyaimat, hogyan találhatom meg a hivatásomat?

  • Gondold át! Nézz rá mindarra, ami benned van – legyenek azok érzések, gondolatok, vágyak, élmények… Ehhez útmutatást, ötleteket találsz ide kattintva.
  • Beszélgess! Oszd meg a benned lévő keresést valakivel, akiben megbízol, aki igazán ismer, és aki a javadat akarja! Keress meg egy papot, akivel megtaláljátok a közös hangot! A lelkivezetés segít nem csupán az önmagam jobb megismerésében, hanem az Istenhez való szorosabb kapcsolódásomban is.
  • Vidd Isten elé! A végére hagytuk a legfontosabbat. Mit mond neked Isten? Merre hív, hogyan akar számodra jelen lenni? Ő szüntelen veled van, jelen van – na, és te jelen vagy az Ő számára? De hogyan is hallhatnám jobban a hangját? Ehhez néhány segítő szempontot találsz ide kattintva.