A papi hivatásról

Számos papot megkérdeztünk, hogy hogyan látják, mire is szól az ő hivatásuk, és hogy hogyan érzik magukat ebben a szolgálatban. Lássuk a válaszokat! 🙂

Mit jelent számodra papnak lenni?

Csépányi Gábor atya: Papnak lenni számomra az élet továbbadását jelenti: ott lenni az Úr közelében. “Elhívta őket, hogy vele legyenek” (Mk 3,14); hogy “életük legyen, és bőségben legyen” (Jn 10,10). Ízt adni az életnek. Dalt dalolni daltalan ablakok alatt.

Martos Levente Balázs atya: Papnak lenni nekem azt jelenti, hogy másokkal együtt keresem Isten arcát, és egész közelről osztozhatom abban, ahogy Isten szereti őket és engem. Szeretem az igehirdetést és tanítást, de egyre inkább arra figyelek, hogyan köt össze másokkal Jézus az ő együttérzésében.

Kattints ide a további válaszokért!

Milyen neked papként szolgálni?

Faragó András atya: Hatalmas öröm, hiszen Istennel közösen munkálkodhatok. Megrendítő és megtisztelő az a bizalom, amivel az emberek részéről találkozom, valamint fantasztikus érzés, amikor sikerül visszatükröznöm valamit az Isten végtelen szeretetéből.

Riesz Domonkos atya: Papnak lenni hatalmas ajándék, mert Jézust egészen személyesen és kizárólagosan követhetem, és láthatom az Ő tevékenységét más emberek életében is. Megrendítő és megtisztelő az Ő aratásában részt venni.

Kattints ide a további válaszokért!